onsdag 27 juni 2012

Glaset är fullt

Andas. Andas. Andas. Imorgon eftermiddag kommer den längsta sucken på länge. Då går jag på semester. Till dess drar jag ner andetaget och låter det vila nedanför naveln. Så länge jag kan. Det är min yoga just nu. Inget mer. Jag är orolig för att skada mig när tröttheten gör att systemet går på reserven.  Hur kan det bli så här? Igen? För mycket på för kort tid. Jobb. Yoga. Kurser. Vuxna barn som flyttar hem och rum som spacklas och målas. Kanske orkar jag inte mer än så. Glaset är fyllt till bredden utan att jag är sjuk. Jag är bara trött. BARA. Önskar oss alla lugn, vila och värme. Vi får se hur långt det tar oss. Och jag andas. Djupt. Det är min medicin just nu.

lördag 16 juni 2012

Kosten och andetaget

Kanske tycker ni att jag tjatar. Om andetaget. Om kosten. Men de hänger intimt samman. För mig. Var i Finland 4 dagar på konferens. Och jag tänkte - jag är verkligen ingen fanatiker. Jag äter det jag blir serverad och försöker anpassa mig. Men efter några dagar med lite kolhydrater i form av bröd (fullkorn) och potatis och lite annat så har jag inte mått bra. Min mage har svällt så jag knappt fick igen mina byxor. Jag luktar lite illa... Andetaget börjar väsa igen. Och jag är så tacksam för att jag hittat till LCHF. Många säger lite föraktfullt att man blir som frälst när man börjar äta enligt den kosten som vi faktiskt är artbestämda för. Men vänd på det, är det inte fantastiskt att man kan hitta så rätt också? Att äta sig frisk - utan att fundera. Det som är svårast att få tag i när jag inte är hemma är faktiskt fett. Riktigt bra fett. Där ligger hemligheten för min del. Så jag vaknar här hemma när regnet vräker ner utanför och dricker mitt svarta kaffe med vispgrädde och känner hur gott jag mår. Och hur allt har slagit runt 360 grader. Jag som i åratal fick dåligt samvete om jag inte drack te. Ö R T T E. Och grädde ska vi inte prata om, usch så fett och det är inte gott. Men jo, det är ju det! Jättegott. Och jag mår fint på det. Och andas snart lite klarare igen.

fredag 8 juni 2012

Buteyko metoden?

Pratar över Skype med en vän i några timmar. Under senast året har hon haft astmabesvär som ökat och även haft hudproblem, något hon inte tidigare haft. Hennes sätt att lösa det var att först gå till en homeopat som efter några månader hade förvärrat symtomen ganska mycket. Och är man inne i alternativmedicin på något sätt så vet man att det oftast blir sämre innan det blir bättre. Samtidigt ska livet ändå vara uthärdligt. Man ska inte behöva fokusera dygnet runt på att inte klia sig eller att försöka andas. Ja hon har yogat länge, kanske 20 år. Och så kom hon i kontakt med Buteyko metoden. Någon som känner till den? Det är ett sätt att börja andas annorlunda och bygger på andningsövningar. Nu är hon besvärsfri och andas djupt och länge och sällan och hudproblemen är borta. Tänkte bara höra om du har hört talas om den metoden? Finns det någon i Sverige som jobbar med det? Har inte hittat det själv när jag googlat. Jag tänker inte på mig själv, jag har haft stor nytta av min yogaandning, min andningskurs men mest av att ha bytt kost! Tipsa mig om du känner till det är du snäll så jag kan ta det vidare.