söndag 14 juli 2013

Jordgubbar och getyoghurt

Vi är framme i Kroatien. På vägen dit har vi landat några dagar hos en god vän i Frankfurt. Hon berättar om hur långt de kommit i Tyskland när det gäller ekologiska varor. Hon har en hel affär där allt är ekologiskt. ALLT. Tänk vad jag önskar mig det. Då vet man att att man handlar det man vill. Och det skiljer inte mycket i pris. De jordgubbarna hon serverar därifrån är underbara. Och jag kommer ihåg att jordgubbar är en av de grödor som besprutas hårdast. Bäst att börja odla sina egna. Men i Frankfurt, där kan man köpa dem i affären. Och vi äter de där söta jordgubbarna som smakar smultron tillsammans med fet yoghurt gjord på getmjölk. Den är så god. Och så krämig. Jag känner inte till någon yoghurt som är gjord på getmjölk hemma men när jag kommer hem ska jag försöka hitta det. För det vill jag ha, skönt också när man inte vill äta så mycket mjölkprodukter. Har du någon erfarenhet av det? Hoppas du också äter jordgubbar som är obesprutade och som smakar sommar. Och för att inte bli för präktig måste jag bara lägga ut den härfrån SvD.

fredag 5 juli 2013

Färgen i min tillvaro


 Det är så kul att leka med sin telefon ibland. Jag älskar att fotografera med den. Jag vet. Bildkvaliteten är inte den bästa, men det är lätt och man kan leka med många olika filter. Det gjorde jag härom dagen. Skillnaden mellan den svartvita och den färgglada bilden från min trädgård är så slående. Och jag drar en parallell, hur långsökt larvig den än kan vara. Den bild med färg i är min tillvaro med yoga. Och med rätt kost. Att jag hittat rätt. Den svartvita är inte fel, men den kan rymma så mycket mer. Om du förstår mig? Med dessa två bilder önskar jag dig en skön semester. På måndag reser jag på yogaresa och kommer att blogga därifrån. Tills dess ha sköna varma dagar. I färgens tecken!

måndag 1 juli 2013

Jag har tänkt på en sak

Jag har tänkt på en sak. Det här med att äta lågkolhydratkost och inte vara hungrig. Det är så befriande. Alla vegetarianer som jag känner, utan undantag, pratar mycket om mat, äter ofta, verkar sällan vara riktigt mätta. De har pratat om förbränning och att den kosten gör att man behöver äta oftare. Jag tror det handlar om att man inte blir mätt på ett sätt som gör att kroppen orkar och håller längre. Det är helt ovetenskapligt, men ändå en iakttagelse från mig. Jag läser också i olika bloggar och på forum att det verkar vara så. Där du äter mycket kolhydrater men minimalt med fett så blir du helt enkelt hungrigare och blodsockret svajar. När jag ätit vegetarisk kost har jag heller aldrig känt mig riktigt nöjd. Jag vet! Vi är olika. Men inte så olika. Vi är trots allt biologiska varelser som är uppbyggda efter en slags modell. Det som vi åt för tusentals år sedan innan spannmålen gjorde entré. Och då kom också annat med i bilden. Jag är inte ute efter att reta upp någon som äter vegetariskt jag bara tänker lite högt idag. Hur tänker du?