Idag är det fettisdagen, vi ska äta något gott innan fastan startar om man är inne i kyrkoårets tradition. Själv har jag mest haft en semlatradition :) I år ska jag premiäräta semlor utan gluten och socker. Men med grädde. Hur gör du?
Här är ett recept på LCHF-vänliga semlor.
De går att baka på mandelmjöl eller kokosmjöl beroende på vad du har hemma.
Kokosmjölet binder mycket mer vätska än mandelmjölet – därför är det mindre mängd
- 3 stora ägg
- 50 gram smält smö
- 1 dl vispgrädde
- ca 2 dl mandelmjöl eller malen mandel ELLER 0,5 dl kokosmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1 tsk kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- Sötningsmedel (om man vill): 2-3 msk sukrin eller om man föredrar något annat sötningsmedel
- ca 100 gram mandelmjöl eller malen mandel
- 1 äggvita
- 1-2 msk sukrin eller annat sötningsmedel efter smak
- 1-2 msk vispgrädde
Smaklig spis!
Jag hoppar över semlan,jag saknar inte den så mycket!!
SvaraRaderaHa en bra kväll!!
Kram Lotta
Egentligen inte jag heller visade det sig... Det är mest en tankevurpa tror jag. Att jag minsann inte ska vara utan något :) Men egentligen har jag lämnat en hel del som jag tidigare tyckt varit så gott. Förändring! Kram
SvaraRadera