Tre dagar av sötsug. Innan det tonat bort. Varje gång jag velat ha något sött har jag försökt äta något fett. Istället. Min kropp är fortfarande felprogrammerad efter år av fettskrämda råd och av att äta kolhydrater. Men det funkar med fett! Sötsuget är över för nu, känns det som och jag tassar vidare. Det svåra är att få i sig fett mitt på dagen. Men nu har jag tänkt på att jag kan ta med mig ghee, klarnat smör. Det tål nämligen rumstemperatur efter att det har klarnats. Ikväll är det jag som ska göra ghee. Förut har jag kokat det på spisen, dvs man kokar ett paket ekologiskt osaltat smör i en kastrul och silar bort det som flyter upp i form av slaggprodukter. Tar ungefär en timme och kvar blir en klargul vätska som stelnar till klarnat smör. Bra både utanpå och inuti kroppen. Fick ett tips om att göra det i ugnen i en form så ikväll testar jag. Hur gör du ditt ghee?
andetaget - allt som finns - allt som krävs - ALLT - om vi inte andas då dör vi. krångligare än så är det inte. egentligen. men själva andetaget är en hel kunskap i sig. och vetenskap. jag vill hitta det magiska andetaget. det som gör all skillnad. inuti. som blir utanpå. Välkommen till det som handlar om att andas. annorlunda. medvetet. fokuserat.Men också till det som handlar om mat och sömn. Delar som blivit allt klarare för mig hur viktiga de är. Just för mitt andetag.
torsdag 4 april 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
hej annika,
SvaraRaderajag glömmer liksom lite bort din andra bonad, andetaget,
här är jag nu, läser mig tillbaka, känner igen mig (sockergalen, kaffeberoende...)
spännande att vara med på din resa.
brukade göra ghee förr om åren. precis så som du beskrev. men det var längesen. nu blev jag inspirerad att ta upp det igen!
kramar till dig
Åh Sara, va härligt att se dig här också! Ja vi är nog många som delar det. Och ja, jag har också tappat bort mitt gheegörande men nu ska jag ta mig i kragen. Kramar!
Radera