söndag 5 augusti 2012

Hur många är vi egentligen?

Träffar några vänner som vi inte sett på länge. Det visar sig att vi alla äter ungefär på samma sätt. Inga stora ovationer eller ord. Men vi mår alla så himla mycket bättre på lågkolhydratkost. Lite modifierat utifrån var och en. Det vi är rörande överens om är att vetet inte är bra för oss. Inte för någon av oss. Hur många är vi egentligen som tänker samma och äter på liknande vis? Jättemånga tror jag.

2 kommentarer:

  1. Det tror jag med. NU har jag ÄNTLIGEN bestämt mig och kör en striktare variant av LCHF. Sen får vi se. Märker tydligt nu hur dåligt jag mår av pasta och bröd, är inte alls sugen på det. Blir nästan äcklad. Magen svullnar och jag ser höggravid ut. Men jag saknar frukt (även om det är godis) och jag saknar rotfrukter. Får se hur jag gör med dem framöver. Kanske suget efter det också släpper. Har så mycket kvar att lära, men OJ vad mycket gott vi äter här hemma nu när de uttjatade rutinrätterna bytts mot LCHF. Barnen grymtar ibland men maken är jätteglad. Ikväll blir det Oxfilé och Blomkålsgratäng. Vardagslyx!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag tror aldrig jag ätit godare i hela mitt liv faktiskt! Och vi äter och mindre och mindre så den där kritiken om det enorma köttätandet och att man skulle vara egoistisk i LCHF-kosten förstår jag inte alls, för vi är inte de enda som blir mätta på lite. Och så mycket goda grönsaksrätter, nu när man "får" använda grädde och smör :) Jag tror att det är viktigt att man känner att det passar en själv det som man väljer att äta, så det inte blir krångligt. Det är ju ett sätt att leva. Är du känslig för socker är det nog smart att låta bli frukten så länge och om du vill ner i vikt, annars kan man väl äta det med måtta. Själv åt jag 6 frukter om dagen tidigare och kände mig "duktig". Insåg inte hur mycket socker jag fick i mig. Ska man äta frukt tror jag på att äta den frukt vi har här hemma i form av päron, äpplen och plommon. Körsbär. Och så alla goda bär som är helt underbara. Har själv ätit vinbär som smågodis den här veckan :) Kram!

      Radera