torsdag 25 april 2013

Månevaken

Strålar av månsken ner i den kala trädgården. Det lyser som i en skräckfilm, skuggorna skickas som långa pelare i raka streck. Det är en kylig natt. Jag tassar ut på verandan. Barfota. Det är stilla och lite fuktigt i luften. Men månen dansar över gräsmattan som ännu inte blivit grön. Någonstans. Blåsipporna har gömt sina hättor och trädgårdsmöblerna som jag så övermodigt bar ut i helgen, de ser så bortkomna ut. Väntande förgäves. Och jag är inte sömnig. Fast trött. Inte samma sak. Och månen, ja den är full i natt. Hel. Rund och vacker. Men kylig. Lite svårt att hantera den här månevakenheten ibland. Kaminen drar igång. Tänker på allt och ingenting. Men klart är att månen håller mig vaken, hur har du det med din månekänslighet?

4 kommentarer:

  1. Du skriver vackert men det låter ändå lite sorgligt. Var rädd om dig!
    M

    SvaraRadera
  2. Tack. Ja lite vemodigt kändes det nog.

    SvaraRadera
  3. Ja, jag sitter också här idag, enormt trött och har både jobb och ett exmensarbete som jag kämpar med idag.. sov inte mycket i natt.. jobbigt:/ har annars inte sömproblem, och har alltid trott att det är en myt att folk inte sover vid fullmåne.. oj så fel jag hade!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Malin, jag har varit tvärtom. Har alltid varit påverkad men inte erkänt det! Men när våra barn redan som bebisar var vakna vid fullmåne så kapitulerade jag :) Hoppas du fått sova nu.

      Radera